0

Om orgasmen

orgasm

Vad är skillnaden på Utlösning och orgasm?

Det är svårt att föreställa sej en manlig-orgasm utan utlösning. Mannen får utlösning under orgasmens gång, men detta kan variera från man till man. För en orgasm krävs sexuell upphetsning. För en utlösning fungerar tex sexleksaker utan nån sexuell upphetsning.

Följande info ifrån RFSU : ”En vanlig missuppfattning är att mannens utlösning och orgasm är samma sak. I själva verket är det två olika fenomen, som oftast inträffar samtidigt. Det är utlösningen som gör att ståndet falnar. Kulminationen varierar från gång till gång men vissa män lider av det återkommande fenomenet anhedonisk orgasm – sädesuttömning utan orgasm.”

Den vanligast förekommande formen av manliga orgasmproblem är för tidig utlösning (prematur ejakulation). Hela 37 % av den manliga befolkningen har någon gång haft problem med för tidig utlösning.

Det finns även män som lider av det omvända problemet. Precis som många kvinnor kan ha svårt att uppnå orgasm vid samlag, så kan även män lida av liknande svårigheter. Orsakerna kan vara både fysiska och psykologiska

Sexhjälpmedel och sexleksaker vid orgasmproblem


Det finns inte i närheten av lika många sexleksaker och sexhjälpmedel för män, som det finns för kvinnor. I en sexshop på Internet kan det t ex finnas hundratals sexleksaker för kvinnor, men utbudet för män är oftast mindre.

De vanligaste sexleksakerna för män är lösvaginor, men även buttplugs eller andra leksaker kan fungera stimulerande för män. Har man aldrig provat en sexleksak så kan vi rekommendera det. Det är alltid positivt att utforska sin egen orgasm.

För män som lider av det omvända problemet och som får orgasm för snabbt vid samlag, så finns det fördröjningssprayer att köpa. Sprayen fungerar bedövande och förhindrar att mannen får för tidig utlösning. Den här typen av sexhjälpmedel går normalt att köpa i samma sexshoppar som säljer sexleksaker och lösvaginor.

Hur många orgasmer räknas som normalt?

Snacket som går om att män får orgasm efter orgasm efter orgasm är en illusion. En man yngre än 25år som är passionerat förälskad i sin partner behöver ungefär 3 minuters vila efter en orgasm för att återfå energin till en till, eller två. Medans en gift medelåldersman genomsnittligen nöjer sej med en ordentlig orgasm.


Hur påverkar en omskärning mannens-orgasm?

Vid en omskärning tas förhuden bort.(huden som skyddar ollonet) Detta leder till längre uthållighet i längden .


Kan man som man få orgasm om man har erektionsproblem?

Givetvis blir det svårt för mannen att uppnå orgasm om man har problem med att bibehålla erektionen, men idag finns omedelbar akut smärtfri hjälp att få emot erektionsproblem. Om problemen är psykiska kan endast ett samtal med en specialist inom området hjälpa. Tveka inte att prata om problemet först med din partner ,sedan med hjälp av hennes/hans stöd med en läkare.

Påverkar olika sexställningar mannens/kvinnans orgasm?

Mannens-orgasm kan påverkas av sexställningar ja, men på ett helt annat sätt än för kvinnan. När en kvinnan ändrar position stimuleras de olika erogena zonerna beroende på position, vilket kan ha stor betydelse för att uppnå olika grader av orgasmer. Mäns sexuella lust påverkas mycket av det han ser under sexakten. Det förklarar varför många män föredrar Bakifrån (Doggystyle).

Är det enklare att uppnå orgasm via penetrering eller oralsex?

Detta är helt individuellt. Vissa män uppnår orgasm mycket lättare av oralsex än penetrering, medans andra inte tycker det är någon skillnad alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *